Låt proffsen byta dina fönster

Att byta fönster kommer upp på agendan för alla villaägare någon gång. Det kan tyckas som en kostsam åtgärd, men för de allra flesta är det en investering som ger en lägre elräkning i slutändan. Och ett behagligare inomhusklimat och en snyggare utsida så klart!

Innan du bestämmer dig för att byta dina fönster finns en del att tänka på. Vilket material vill du ha? Trä eller aluminium. Vill du ha spröjs? Eller är det läge att byta till ett öppningsbart fönster någonstans?

Att byta sina fönster själv kräver kunskap, tålamod och framför allt tid. Låt proffsen sköta jobbet – det är en god idé. Det är viktigt att det blir fackmannamässigt gjort och att du undviker fuktskador i framtiden.

Behöver du tips och råd inför ditt fönsterbyte? Ta en titt här.

Sträva efter ett lågt U-värde

När du installerar nya fönster är det viktigt att ha koll på fönstrets U-värde. Det anger hur bra isolerat det är. Ett långt värde betyder bra isolering och att man inte släpper in kalluft.

Nya fönster stänger ute ljud och gör att du får det lugnt och skönt hemma, det är också en god investering ur säkerhetssynpunkt då de är svårare att bryta sig in i och ofta barnsäkra.

Ett U-värde på 1,2 eller lägre klassas som energifönster.