Ditt första egna boende

Har du för avseende att skaffa ditt första egna boende så kanske denna artikel kan hjälpa dig en bit på vägen. Det är inte bara spännande att bo själv utan det kan vara en utmaning att få till sin lägenhet så att man trivs och tycker det är en skön miljö att vistas och bo i.

Hyra eller köpa lägenhet

Som första lägenhet så skulle vi tipsa om att hyra ditt första boende. För många så kanske man fortfarande studerar då man flyttar hemifrån och alla som pluggar kanske inte har en ekonomi att köpa sig en lägenhet. Finns ekonomin så är det helt klart en investering att köpa sig en lägenhet. Ni kanske tillsammans några studenter flyttar ihop i ett kollektiv och köper en lägenhet tillsammans.

Första inredningen i egna hemmet

Det kan mycket väl fungera med ärvda möbler och ett ihop plock av olika stilar till den första lägenheten och boendet. En säng och ett bord att kunna sitta och studera vid men samtidigt fungerar som matbord kan vara det som kan räcka till en början. Ett par fåtöljer eller en mindre soffa är också något som kanske får plats i den lilla studentlyan. Se till att inte övermöblera om det är en liten lägenhet.