Bygg ett Attefall som gäststuga

Ofta är sommarhus mindre och har inte lika många sängplatser som ett åretruntboende. Det är ett problem som går att lösa genom att bygga till ett attefallshus på tomten. Då är det lättare att vara redo med sängplatser när gästerna dyker upp.

Du behöver inte bygga huset från grunden. Exempelvis Attefallshus går att beställa online och levereras i delar som du sedan bygger ihop på egen hand. Det är lite som ett stort modellbygge, där alla bitar har sin plats på ritningen. Men i storformat givetvis.

Du behöver först och främst förbereda en bra och stabil grund där huset kan stå. Sedan monterar du ihop modulerna efter beskrivningen som kommer med leveransen. Vill du inte sätta ihop det själv går det givetvis bra att anlita någon för jobbet.

Håll koll på vilka regler som gäller

Det finns en del regler som du behöver vara medveten om när du uppför ett attefallshus på tomten. Ta reda på vad som gäller innan du beställer ett, så slipper du onödiga missförstånd som kan föra med sig att du får ta ner byggnaden eller byta plats på den. Du får exempelvis inte ha ett hus som är större än 30 kvadratmeter.