Renovera sovrummet

Är det dags att ta tag i och renovera sovrummet? Äntligen kanske någon tycker i familjen. Allt eftersom åren går så ledsnar man på de tapeter och de golv som gjordes tidigare. kanske det är så att ni för massor med år sedan tog bort den gamla heltäckningsmattan för att lägga in ett klickgolv av något slag.

Kanske ni har börjat funderat på detta med heltäckningsmatta igen. Det är idag betydligt enklare att lägga in en heltäckande matta jämfört med förr. Samt att mattorna är av mycket bättre kvalité och inte kvalstersamlare som de förr var. Hos mattplattor så hittar ni ett stort utbud av färger och kvalité. Välj det som ni tycker passar i ert sovrum. Räkna ut storleken på rummet så ni vet hur många plattor som krävs för ert sovrum.

Att lägga dessa textilplattor är relativt enkelt. Se till att dammsuga golvet ordentligt innan ni börjar. Naturligtvis har ni plockat ut säng och andra möbler som stått i sovrummet. Om det är ett litet sovrum på mindre än 10m2 så behöver man inte tejpa plattorna. I annat fall så är det dubbelhäftande tejp som gäller. Lägg ut alla plattor innan ni drar bort skyddspapperet på tejpen för att säkerställ att allt blir exakt som ni önskar det. Det kan även vara så att ni behöver skära någon platta för eventuella vattenledningar till element och liknande.

Lycka till med ert mattläggande och vi hoppas att det blir exakt som ni ville att det skulle bli.